fertőtlenítés / szagtalanítás

megrendelés

árak

+36-70/367-9877


Autóklíma fertőtlenítés

A technika fejlődése lépést tartva az igényekkel és az utógyártók piaci versenyével, mára elhozta mindenkinek a klimatizált jármű magasabb komfortját - s elhozta ezzel egyidejűleg a korábban nem létező veszélyforrást, a klímarendszerben tenyésző, szaporodó, az emberre nézve igen veszélyes mikroorganizmusok mindennapi közelségét is. Amikor a klímaberendezés működik, pára csapódik le a hőcserélő rendszerben az átáramoltatott meleg levegőből a hideg hőcserélőre. A lecsapódott pára nagy része azután kijut a szabadba egy levezető csatornán, ha ez nincs eltömődve. De a hőcserélő mindig nedves marad, s a bejutott por, pollen, szálló növényi rostok a párával elegyedve remek táptalajt adnak a rajta megtelepedő kórokozóknak. Mondjam tovább? Az elszaporodó kórokozók egyre nagyobb számban jutnak be a befújt levegővel az utastérbe. A többi már könnyen kikövetkeztethető - immunrendszere válogatja, kit mikor, s milyen súlyossággal kapnak el kellemetlen kis barátaink. Különösen jól szaporodnak az autó tartós pihenése alatt, ezért is nagyon fontos, hogy legalább a klímaszezon indulása előtt el legyenek pusztítva a kórokozók. S nem "majd" hamarosan - hanem ha valaki nem önmaga ellensége, egy lélegzetvételnyit sem szippant bele szezon kezdetén abba a levegőbe. Csak a jószerencsén múlik, mi van benne!

Az ózonos fertőtlenítés - csírátlanítás - egy nagyon barátságos módszer (a tulajnak, nem a kórokozóknak) a rendszer egészségessé tételére. Nem igényli a rendszer megbontását, nem kell habokat fújkálni nem belátható helyekre, így aztán nem áll fenn az abból eredhető elektronika károsodás lehetősége sem. Semmi a legkisebb károsodást sem szenvedi, kizárólag a kis gonosztevők. Járulékos hatásként ráadásul még az utastér szagtalanításába is besegít, hiszen az ózon a művelet során teljesen kitölt a kocsiban minden szabad molekulányi helyet. S az ózon nem kegyelmez a kellemetlen szagokért felelős szerves anyagoknak, legyen az beivódott dohányfüst, vagy baba kaki - az ózon mindent "eloxidál" - tulajdonképpen hidegen eléget, elbont.

Technikailag a művelet abból áll, hogy az ózongenerátort bezárjuk az utastérbe - azaz rácsukjuk az ajtót - a jármű motorját járatjuk, a légkondin a hőmérsékletet minimumra, ugyanakkor a levegő keringetését maximumra állítjuk. Egy 15 perces alap időtartam alatt, megfelelő mennyiségben előállított ózon mellett már kellő hatást érhetünk el. Ezután nyitott ajtók melletti pár perces szellőztetést követően leállíthatjuk a klímát és a levegő keringetését is. A maradék ózon könnyen kiszellőzik, egy dologra kell csak figyelemmel lenni, ha mindjárt használatba is kívánjuk venni a kocsit, hogy ne érezzünk kellemetlen ózonszagot. Akkor rendben van a dolog, kellőképpen kiszellőzött a jármű. A klímatisztítással egyidejűleg érdemes és ajánlott a pollenszűrőt is újra cserélni, így akkor ezzel egy ideig biztosan rendben is leszünk.

Elsődleges működési terület: Mohács és környéke (Mohácson kiszállási díj nélkül).

  Fertőtlenítés megrendelése

°°°°°°°°°°

Válasszon szolgáltatásaink közül:Ugrás a kezdőlapra

Kapcsolat

 
 © ÓzonMax Minden jog fenntartva.